top of page
Inici > Logopèdia > Kinesiotape

KINESIOTAPE

En què casos podem utilitzar el kinesiotape en logopèdia?
Amb el kinesio podem treballar el baveig, bruxisme, dolor mandibular, tancament labial òptim, posició de la laringe, desequilibris musculars, objectius estètics, treball del somriure, paràlisi facial, facilitació de l'acció de tragar, posició de la llengua i més.

En alguns casos pot donar reaccions en la pell perquè va adherit en aquesta, per això el professional que l'aplique ha de conéixer la tècnica i saber actuar en cas que ocórrega.

Quant temps puc portar posat l'embenatge? Fins a 4-5 dies l'embenatge realitza la seua funció
Com em lleve l'embenatge? Estirant suaument des d'una de les cantonades, no retirar després d'aplicació de calor, dutxa amb aigua calenta, ...

Altres precaucions?

Després de la seua aplicació evitar mullar-ho durant aproximadament 1 hora com a mínim perquè s'adherisca correctament a la pell.

Si em dóna algun tipus de reacció quan ja no estic en la consulta, o als dies, què faig?

Posa't en contacte amb el professional que et va aplicar l'embenatge si la sensació perdura durant un període de temps que consideres rellevant sense remetre i descriu-li que sents, com a notes la zona i et dirà que decisió prendre o com actuar.

A Logoveu com a clínica, afegim aquesta tècnica a les nostres possibilitats amb l'objectiu d'ajudar en més aspectes als nostres pacients. Segons el cas que es presente, coneixent la història prèvia del pacient i considerant sempre si li pot beneficiar i com pot fer-ho, podem aplicar embenatge. Els resultats i les reaccions dels pacients són molt esperançadores confiant des del primer moment en els beneficis.

WhatsApp_Image_2021-05-18_at_11.57.15-2-

La tècnica Kinesiotape es basa en l'aplicació d'embenatge terapèutic que ofereix una certa estabilitat als músculs i articulacions, centrant-nos en l'àmbit logopèdic, buscant l'estabilitat del sistema muscular complementant el treball per a aconseguir l'equilibri en la funció, sense oblidar la funció preventiva d'aquest.

L'aplicació d'aquest embenatge està orientada des de població pediàtrica fins a geriàtrica, sense limitació o contraindicació per raó d'edat, coneixent de manera específica sempre la història clínica i antecedents de cada pacient.

L'aplicació no és aleatòria, després de l'avaluació i coneixement anatòmic s'aplica segons les necessitats presentades. Per la seua part la forma, la direcció o el grau d'estirament que se li dóna a la cinta permet treballar amb diferents objectius.

"L'embenatge té la capacitat de reeducar el sistema neuromuscular, reduir el dolor i la inflamació, optimitzar el rendiment, prevenir lesions."

L'aplicació de l'embenatge ens permetrà aconseguir uns resultats òptims i ferms amb el pacient.

bottom of page