top of page

TÈCNICA VOCAL

La nostra tècnica vocal, resultat d'anys d'experiència a l'estudi i atenció clínica de la veu, presenta com a objectius aconseguir una emissió saludable de la veu, comoditat, modulació i domini freqüencial i d’intensitat, equilibri i prevenció, i seguretat vocal.

 

Els resultats vocals evidents són un major rendiment potenciant l’instrument i permetent així treballar en equilibri les seues estructures prevenint compensacions i tensions musculars. 

da instrucciones al maestro

La tècnica vocal només és útil i funciona per la veu cantada? NO! Treballa beneficis per l’aparell fonatori, la veu parlada també es beneficia, i molt, de la tècnica vocal.

Logoveu, com a clínica de veu especialitzada, des dels seus inicis va crear l'Acadèmia de Veu Professional (AVP), aquesta recull un mètode propi de tècnica vocal per a docents interessats en millorar i guanyar recursos vocals per fer front al seu dia a dia de la manera més òptima.

Eines i tècnica vocal de cara a no sols conservar-la sinó també, enfortir-la a través d’un entrenament especialitzat i enfocat a les necessitats diàries.

 

L’aprenentatge d’un ús vocal correcte serà l’objectiu de les sessions en l’AVP,

un espai físic però també virtual. 

Espai on treballarem exercicis vocals que fomenten l’equilibri, a més d‘aprendre a identificar les situacions que el perjudiquen

i d’aquesta manera combatre-les, a través de noves conductes vocalment sanes, prenent consciència de l’ús vocal.

tensión-en-la-voz.jpg
Máscaras en el aula

Quins guanys/beneficis sentiràs amb la tècnica vocal?

 

Domini i facilitat vocal, lluentor tímbric, amplia gamma de possibilitats freqüencials, modulacions d’intensitat de manera controlada i intencionada, seguretat i facilitat en la teua escolta, per a l’oient és més fàcil, agradable i fiable, escoltar una veu entrenada.

 

Durant el desenvolupament de les sessions t’oferirem una sèrie d’exercicis en funció de les teues necessitats perquè pugues recórrer a elles a la teua rutina del dia a dia, així com una guia i acompanyament vocal.

​​

Per què la veu necessita entrenament?

 

La veu és la sonorització de l’aire emmagatzemat als nostres pulmons, en eixir si troba les cordes vocals (músculs tiroaritenoidal) tancades patirà un augment de pressió que farà obrir aquestes de manera molt ràpida i repetitiva, el que coneixem per vibració cordal. Eixe so creat adquirirà forma amb característiques pròpies en i per les cavitats que passa fins a eixir a l’exterior, sent veu com a tal.

Les cordes, o plecs, vocals, com a músculs que són necessiten entrenament per a prevenir sobrecàrrega, esforços innecessaris, compensacions, ...

En general, la veu és resultat de 3 subconjunts, i per ser sana, òptima, requereix un minuciós equilibri d’aquests tres. I del cos en general, com a element que engloba tot.

Per què durant aquest últim any la meua veu ha patit de manera diferent?

Per entendre les possibles afeccions vocals durant aquest any, et recomanem llegir algunes de les nostres aportacions com ‘veu confinada’, ‘l’aerosol ets tu’ o ‘beneficis de la mascareta’. No dubtes en escriure'ns i consultar-nos qualsevol dubte al respecte.

 

On i com es realitzen les sessions?

Les sessions es realitzen de manera individual a la clínica situada al carrer del Músic Hipòlit Martínez, 1. 46020 Benimaclet, València (consultar mapa)

Amb durada de 30 minuts, tractem continguts mínims teòrics per adquirir base vocal i exercicis i continguts pràctics que complementen els anteriors.

La veu és resultat de tot el cos, per això el tractem a la seua globalitat, dins de les possibilitats, en cada sessió.

 

L’AVP es dirigeix a tota aquella persona professional de la veu que no presente alteració de la veu de tipus orgànic. 

Consultar en el cas de presentar alteració vocal per abordar i orientar un altre Tipus d’atenció vocal considerant així també la rehabilitació de la veu.

 

Inici > Veu/Foniatria > Tècnica vocal
bottom of page